joi, 23 octombrie 2014

Memento



Nu este chiar asa de usor sa-ti realizezi o instalatie solara.E nevoie ,inca de bani multi,daca te multumesti cu strictul necesar,poti sa fii multumit,daca vrei un consum mare,e alta.
Momentan am 8 A pe panourile facute de mine si Andrei,inseriate ,60 de volti. Maxim la intrarea intr-un tracer,care suporta 100 de V ,30 A ,3210,cu diplay ,pe poti sa vezi amperii ramasi in baterie,SOC,tensiunea de intrare-iesire,amperii debitati de panouri,multi alti paramentri.In plus tracerul are un alogoritm complex,care ajuta la tot procesul de incarcare.
Nu luati in seama toate incarcatoarele MPPT,aflate pe piata,ieftine,fiindca nu sunt bune.PMWurile sunt doar de experimentat,doar cele de firma pot fi bune.
Bateriile si ele sunt cu dus-intors,puteti risca sa dati bani multi pe AGMuri sau Deep-Cycle,luati-le cu garantie ! Deocamdata,eu testez o baterie TAB 95 T,dar intru in iarna si abia la vara o sa se vada rezultatul.Mai am de construit 3 panouri,care or sa-i mai aduca aprox. 9 A ,dar asta la vara.La 8 panouri ,inseriind panourile,pentru 24 sau 36 de V,pot sa am 24 de A,exact aproape de limita cu care incarca Tracerul 3210,MPPT.
Nu va incintati,saluati celule solare sa construiti voi panouri,asta pentru ca panourile au scazut ca pret si sunt mult mai etanse.
Am inceput sa descriu unele activitati ale mele de pionerat,la inceputul blogului,entuziasmat de rezultatele de moment,dar au fost experimente din care am invatat.Si daca ma informam altii,tot din practica mea trebuia sa invat.Oricum se merita sa ai un sistem off-grid,fiind mai bun unul on-grid,fiindca acesta,nu necesita baterii si paza acestora sa nu se distruga.,,paza'' se poate face automatizat,dar ca sa te coste mai putin,trebuie sa ai cunostinte teoretice si practice,in domeniu.
Cu eolienele ,inca nu am inceput,si aici trebuie multa rabdare.Am un gen. de 3 KW,dar ca sa il montez trebuiesc multe .