marți, 26 iunie 2012

Mmmm...soare condensat in baterie de 70A....,in imagini pe tv si lumina calda de la superled....chiar si cind e nor....iarasi o zi ,chiar daca obositoare de la munca,cu satifactie din partea soarelui....care a coborit prin fotovoltaice si azi pe timp de ploaie in acumulator apoi in TV....

duminică, 24 iunie 2012

Astazi sunt multumit de faptul ca aseara dupa ce bateria de 70 A s-a incarcat full peste zi de la cele doua panouri solare de 63 W,am alimentat un TV plasma ,printr-un invertor de 1000 W,,setat la maximum de economie curent,adica o imagine cu contrast si stralucire la minimum,53 %,din 230w,0,94A, timp de 5 ore.
Mi se pare  excelent,dat fiind ca am folosit o baterie auto.Cind,mi-a sosit invertorul, l-am testat alimentind un hidrofor de 600w,ce impinge apa la 43 de m si face 2 bari.Nu am luat date despre presiunea facuta de acesta in conditiile date,dar am vazut jetul expulzat de apa pe un pexal de 16mm,cu putere. O sa trec si la alte experimente.
Ma ingrijoreaza PMWul  de 10 A ,care in momentul cind am cuplat si al doilea panou,a inceput sa clipeasca aiurea din leduri...Cred ca nu suporta 10A doar mai putin...Am luat legatura cu cel care mi l-a vindut si astept raspuns.L-am scos din circuitul de incarcare si bateria s-a incarcat normal.
Datele la momentul cind invertorul a inceput sa,,tiuie'',dupa 5 ore de consum pentru plasma :~10,30-10,28 V.

luni, 18 iunie 2012

Azi am construit cu fiul meu Andrei,si al doilea panou solar de 63 de w. Intre timp am alimentat un spot cu led ,,crew'',de ultima generatie ,5w,echivalent 40w,de la bateria de 70/h,si sunt multumit,cum lumineaza si cum consuma.Am acum prin legarea celor doua panouri aproximativ 7,4A/h.,126W. Pina descarc bateria cu spotul amintit,astept un invertor de 1000w,comandat intre timp, care o sa soseasca saptamina asta.Trebuia sa soseasca alta comanda ,dar aia de pe ,,o...ro'' ,nu sunt toti dornici sa-si vinda produsele...sau asteapta fraieri...Cind soseste alimentez un hidrofor,cu motor de 750w sa vedem cit tine bateria si cit consuma hidroforul,acesta pornind aleatoriu,fara un program anume.Paralel am sa alimentez inainte de invertor si 6 spoturi crew de 5 w.In viitor o sa cumpar si becuri economice la 12v/220v din curiozitate,sa vad cum se comporta in consum.Mai urmeaza sa construiesc un suport, celor doua panouri pe care o sa le pun in paralel si o sa le conectez la controlerul de incarcare.Aaaa...am uita sa precizez...Lipiturile de la primul panou inclusiv,TABul, dintre celule s-a inegrit.Sper sa nu corodeze...O sa dau doua gauri de 4mm in partea de jos a panourilor pentru a se scurge condensul.O sa studiez problema asta cu condensul,se pare ca e foarte serioasa pe viitor.


Today I built with my son Andrew, and the second 63-W solar panel. Meanwhile I fed a commercial LED,'' crew, art, 5W, 40W equivalent, the battery of 70 / h, and are satisfied, as light and as far consuma.Am by connecting the two panels about 7 , 4 A / h, 126W. By downloading spot recalled battery, wait a 1000w inverter, meanwhile, ordered that a week to arrive to arrive asta.Trebuia another command, but that the,, o .. ro'' are not all willing to and sell products ... and waiting ... When arriving suckers filling up a pump with 750W motor to see how you eat and how hidroforul battery, which began randomly, without a program I anume.Paralel inverter to power before and 6 crew of five spots w.In future economic bulbs to buy and 12v/220v of curiosity, to see how it behaves in consum.Mai is to build support, the two panels that put them in parallel and to incarcare.Aaaa controller to connect to ... I forget to mention ... the seam at the first panel including Tabula inegrit.Sper of cells to corrode not ... I will give two 4mm holes in the bottom the panels to drain condensul.O to study this problem of condensation, it seems that is very serious in the future.

joi, 7 iunie 2012


Astazi mi-a sosit controlerul ,pe care l-am conectat imediat in circuitul de incarcare.
Iata panoul in functiune ,,cu toate pe el'' -









Panoul are 36 de celule

Tensiunea pe iesirea controlerului

Controlerul conectat in circuit


Materiale necesare confectionarii unui panou solar de 63 de W/ 3,7 A /h
- 36 celule 0,55 V ,3 ,7 A;
-fludor subtire
-pasta decapanta sau colofoliu ;
-banda subtire si lata interconectari celule;
-fir 1mm2 de doua culori,rosu sau albastru sau alte culori,FLPY etc;
-silicon universal transparent or altul;
-doua foi de geam,una de 80x66,5x6 ,cea deasupra; cea de dedesubt ,80x66,5x4;
-ciocan de 65 w de lipit,sau cu pistolul clasic de 100w;
-distantiere de plastic faianta 2,5 or 3 mm,cruce;
-pat PVC,canal cablu aplicabil, 16mm,4m.

Astazi mi-a sosit controlerul pentru panou,cu toate ca bateria am lasat-o la incarcat direct, nefolosind nici macar o dioda .

duminică, 3 iunie 2012





Panou solar 63w,eoliana construita de mine si fiul meu .
Detaliile despre constructia lor vor urma intr-o postare urmatoare .